Jums reikės:
- Faršas
- Konservuoti be odelių pomidorai savo sultyse
- konservuotos smulkios pupelės pomidorų padaže
- Svogūnas
- Česnakas (~4skiltelės)
- druska
- Pipirai
- Mėgiamas sūris
Eiga:
Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūnus, sukapojame česnaką, pakepiname gerai įkaitintoje keptuvėję. Tada sudedame maltą mėsą. Gerai apkepiname, supilame pomidorų sultis, nuo konservuotų pomidorų. Pomidorus susmulkiname(jei jie yra stambūs), sudedame į keptuvę. Dar patroškiname kelias minutes. Tuomet viską supilame į puodą, užpilame vandeniu, man gavosi 2,5 litro sriubos. Sudedame druską, pipirus ir pabaigoje pupeles. Kaitiname, kol užvirs, sumažiname ugnį, uždengiame dangtį bei leidžiame pasitroškinti apie 5 minutes. Išjungiame ugnį bei palaikome dar kelias minutes. Tada pilstome į lėkštes, uždedame sutarkuoto sūrio bei skanaujame. Skanaus!!
Norėčiau pasiūlyti, kad kepinant svogūnus ir česnakus, būtų naudojamas alyvuogių aliejus – tai suteiks sriubai papildomo skonio ir aromato.
AtsakytiPanaikinti